Вітаємо нашу колегу, практичного психолога Заїку Наталю Василівну,  з перемогою у ІІ турі виставці-конкурсу «Берегиня роду українського» у номінації лялька «Захисниця» – «Своєрідність та патріотизм».

Бажаємо творчого натхнення, успіхів, удачі, цікавих проєктів і задумів у житті. Безперечних перемог і впевненості в собі!

Виставка-конкурс «Берегиня роду українського» проходила з 12.05.2023 по 17.05.2023 і вразила безліччю різнобарвних ляльок-мотанок у кількості понад 160 експонатів, кожна з яких мала свою власну унікальну історію. Вони втілювали різноманітні образи: елегантні та вишукані, грайливі та ніжні, героїчні та непереможні. Ляльки виготовлені з різних матеріалів. Це справжній політ фантазії майстринь. Одні з них були прикрашені вишивкою та бісером,  інші – старовинним мереживом, мішковиною, природніми матеріалами, що додає лялькам, як особливої виразності та вишуканості, так і автентичності та дотримання народних традицій у виготовленні ляльок. Серед експонатів виставки привернули увагу відвідувачів ляльки-мотанки, виконані у червоно-чорному кольорі, як символ єднання всіх українських поколінь у національно-визвольній боротьбі. Довершеності образам додавали аксесуари, підібрані кожною майстринею індивідуально. Дерев’яні коралі символізують міцність духу, тризуб та прапор – нашу державність, а квітка бавовна, маскувальні сітки  уособлювали  образи сучасної війни. Доповненням до кожної ляльки була книжка з описом основних ідей, які були втілені майстринями у своїх витворах мистецтва.

Особливої уваги заслуговували ляльки, наповнені символікою української культури та патріотизмом. Серед яких і лялька-мотанка «Захисниця», представлена на виставку-конкурс від нашого закладу. Серед всіх ляльок цієї категорії ТІЛЬКИ «ЗАХИСНИЦЯ», виконана нашою колегою Наталією Заїкою, поєднала в собі героїзм  з ніжністю та турботою про свою країну. Майстриня акцентувала увагу, що «Захисниця» боронить неньку-Україну від загарбників та  водночас загоює її болючі рани.

Для звичайних відвідувачів ця виставка стала справжнім відкриттям. Цей захід відвідав і міський голова Сергій Моргунов. Деякі ляльки стали презентом-вдячністю для громадян європейських міст, що підтримують Україну і словом, і ділом. Інші ляльки займуть почесне місце в музеях закладів дошкільної освіти.  Усі представлені на виставці ляльки викликали неперевершені емоції, захоплення і гордість. Адже кожна з них втілює добро, дає силу й наснагу, захищає та оберігає. Віримо, що наділені своїм потаємним змістом, ляльки-мотанки стануть оберегом для неньки-України та допоможуть здобути такі жаданні Перемогу та Мир!