Завершився I етап виставки-конкурсу на кращу ляльку-мотанку «Берегиня роду українського», що проходив з 28.04.2023 по 09.05.2023 в закладах дошкільної освіти. В конкурсі взяли участь вихованці та батьки усіх вікових груп. Діти за допомогою батьків виготовляли своєрідні обереги, іграшки-мотанки «Птаха Миру», які будуть передані нашим воїнам-захисникам на фронт.

Перемогу в I етапі виставки-конкурсу отримала лялька-мотанка «Захисниця», яку майстерно виконала педагог закладу Наталія Заїка.

Лялька-мотанка «Захисниця» уособлює образ молодої жінки. Це жінка-Україна, – знекровлена, згорьована, але нескорена. Лялька вбрана у сукню патріотичного синьо-жовтого кольору. Голову прикрашає віночок з ніжних польових квітів. В довгі коси вплетені сині стрічки – це наші швидкоплинні річки, чисті джерела. На обличчі сакральний хрест – старовинний оберіг. Постать ляльки випромінює міцність духу та силу характеру. На грудях сукня прикрашена вишивкою, на якій схематично зображена держава Україна, що стікає кров’ю. Меч на поясі символізує міцність духу, спроможність дати відсіч будь-якому ворогу, а крила «Захисниці» – опіку, піклування про людей, що навіть у найтяжчі часи дають віру та надію в перемогу добра. В одній руці «Захисниця» тримає голку з синьою ниткою, якою гоїть рану, «зафарбовуючи» кривавий червоний колір у синій. В іншій руці «Захисниця» тримає маленьку пташку – це Птаха Миру, що незабаром принесе всім нам гарну звістку про Перемогу та Мир.

Побажаємо педагогу закладу, майстрині Наталії Заїці успіхів у II етапі виставки-конкурсу на кращу ляльку-мотанку «Берегиня роду українського», що проходитиме у ВДПЮ з 12.05.2023 по 17.05.2023.

Далі буде…