Жінки України… Надихають своєю красою, ніжністю, чарівністю. Кожного дня українська жінка цілеспрямовано йде назустріч своїм мріям і при цьому невпинно випромінює і дарує доброту, любов та турботу. Українські жінки вкотре довели всьому світу, що вони не тільки вродливі та ніжні, а ще й мужні та сильні – справжні захисниці, які пліч-о-пліч з чоловіками боронять нашу рідну Україну від агресора та дають можливість нам з вами знаходитись у своїх домівках, поряд із дітьми.

У теплій та затишній атмосфері 08.03.2023 року відбулося урочисте зібрання колективу з нагоди святкування Дня української жінки. Колег щиро привітала завідувач закладу Дуда І.А.. З нагоди свята кращі працівники закладу були нагороджені почесними грамотами. Лунали вірші, присвячені жінці-матері, жінці-берегині, жінці-трудівниці. Музичний подарунок підготувала для всіх присутніх асистент вихователя старшої інклюзивної групи № 5 Майя Тимофеєва. Не забарилась і красуня-Веснонька,- вихователь молодшої групи № 8 Тетяна Дзендзик, – з привітаннями для чарівних жінок. А інтерактивна гра «Квітка бажань» розчулила до сліз усіх присутніх. Адже символічний образ Квітки Бажань об’єднав і згенерував бажання усіх українських жінок. Це – Перемога, об’єднання родин, мирне щасливе життя для всіх наступних поколінь українців. 

Чудовим продовженням свята став перегляд вистави «КVITKA» у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.К. Садовського. Це історія про Квітку Цісик – відому американську співачку з українським серцем. Яка своєю творчістю відродила справжню любов до української пісні. Її проникливий та сильний голос торкнувся серця та душі українців в усьому світі.